juli 8, 2021

Export Trends UK

De Engelse pizzamarkt is na Amerika één van de grootste pizzamarkten ter wereld. Vooral in de grote steden zoals Londen en Manchester vind je op elke hoek van de straat wel een take-away pizza shop. Al is de grootste aandeelhouder binnen deze markt toch wel de delivery tak. Een typische Engelse pizza is er eigenlijk niet, maar veel pizza’s worden belegd met pepperoni en sausages. Daarnaast is de ‘gevulde rand’ een fenomeen in de Engelse pizzamarkt, waarbij de klant een keuze kan maken om de rand te vullen met worst of kaas.

Pizza wordt over het algemeen in Engeland op elk moment van de dag gegeten. Vaak bij de lunch en het diner, maar op sommige locaties is pizza als ontbijt ook gewoon verkrijgbaar als alternatief voor het welbekende English Breakfast. Waar men vroeger onbekend was met ‘frozen pizza doughballs’, is dit de laatste tijd toch wel een begrip geworden in Engeland. Euro Pizza Products levert al aan een aantal groothandels in Engeland en daardoor kunnen we snel klanten onze producten leveren.