juli 21, 2021

Pide

Daterend uit circa 1850, kent de Pide zijn oorsprong in het kleine Turkse stadje Bafra. Lokale bakkers vulden hun deeg vóór het afbakken met diverse mix van vlees, groenten en kruiden: De Içli pide is geboren. De door sommigen gezien als de voorloper van de huidige pizza kent in alle gevallen een ovale vorm. De deeg ingrediënten lijken sterk op die van pizza. Denk aan bloem, gist, water, olie, suiker of zout. Sommige pidemakers voegen een lactosecomponent toe, als melk of yoghurt. Bij Euro Pizza Products doen we dit, vanwege een door sommigen ongewenste allergeen, niet.

Pides worden eerst ovaal uitgeslagen, en daarna belegd met de mix naar keuze. De kunst is om het deeg zo dun mogelijk te krijgen. Met een korte, doch hoge, verhitting wordt een heerlijk krokant eindresultaat behaald. Liefst in een steenoven!

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met ons salesteam die u graag voorziet van meer informatie en mogelijkheden.