juli 21, 2021

Lahmacun

De geschiedenis van de lahmacun gaat helemaal terug tot in de Syrische oudheid. Onder de naam “Lahmajoon” beschreven mensen honderden jaar geleden al over een plat deegstuk belegd met een mix van vlees en kruiden. Het gerecht groeide in populariteit in landen in het Midden-Oosten. Tegenwoordig is Lahmacun niet weg te denken uit Arabische keukens en restaurants over de gehele wereld. Lahmacundeeg wordt gemaakt uit 3 basis ingrediënten: bloem, zout en water. De dunbesmeerde topping is een mix van gekruid gehakt samen met een mix van fijngesneden groenten en kruiden. Veelal tomaat, paprika, ui, koriander en peterselie. Vaak geserveerd met een schijf citroen om extra mee op smaak te brengen. Wij hebben sinds kort het deeg voor de Lahmacun ontwikkeld en opgenomen in ons assortiment. Neem contact op met het salesteam van Euro Pizza Products voor informatie of voor het aanvragen van een sample.